Automaattitilit -tyyliin !

Taloushallintoala haluaa nykyisin olla enemmän. Perinteinen rutiinikirjanpito on pakollista pahaa ja taloushallinnon asiantuntijat (entisajan kirjanpitäjät) haluavat olla yrittäjän parhaita kavereita, jotka tietävät mitä yrittäjä oikeasti tarvitsee? Yrittäjälle myydään kehittyneitä järjestelmiä ja johtajapalveluja, joissa on syvä analyyttinen ote ja katse historian sijasta tulevaisuuteen. Taloushallinnon on luotava yritykselle lisäarvoa! Ajatuksissa ei ole mitään väärää, kunhan panos ja tuotos ovat oikeassa suhteessa ja kohderyhmä on oikea. Tästä syystä esimerkiksi tilitoimistoalan kiinnostavin kohderyhmä tuntuu nykyisin olevan keskisuuret 10-200 henkeä työllistävät yritykset, joiden taloushallinnon ulkoistus on lisääntynyt ja oletettavasti lisääntyy edelleen.

Entä jos yritys työllistää vain yrittäjän ja ehkä muutaman muun henkilön? Tälle ryhmälle on Euroopan tasolla vakiintumassa termi mikroyrittäjät, joka kertoo, että kyseessä on jotain pienyritystäkin pienempää. Tällainen yrittäjä haluaa ennen kaikkea lakisääteistä kirjanpitoa, veroasioiden hoitoa ja ehkä palkanlaskentapalvelua. Hän ehkä tarvitsisi ja hänelle olisi hyötyäkin laajemmista asiantuntijapalveluista, mutta taloudellinen yhtälö ei yleensä vain toimi. Tai ainakin on vaikea perustella, että saako mikroyrittäjä satojen eurojen lisäpanostuksella kuukaudessa enemmän katetta toiminnastaan, jonka hän jo tuntee perusteellisesti. Mikroyrittäjän tuleekin nykyisin olla yhtä tarkkana erilaisten liiketoimintaan lisäarvoa lupaavien palveluntarjoajien kanssa kuin aiemmin hakemistoilmoitusten myyjien kanssa.

Yrittäjyyden hienouksia on, että valinnan vapaus on yrittäjällä. Yksi vaihtoehto hoitaa kirjanpitoasiat on ”Automaattitilit tyyliin” ! Digitase toi markkinoille jo vuonna 2009 sähköisen toimintamallin, jossa avainasiakkaana on nimenomaan mikroyrittäjä. Palvelu sisältää lakisääteiset vaatimukset täyttävän vaivattoman ja edullisen kirjanpidon tilinpäätöksineen ja alv- ja tuloveroilmoituksineen. Tarvittaessa on myös apua saatavilla pienyritysmaailman tuntevilta asiantuntijoilta. Automaattitilit –palvelu kuitenkin laajenee perustasosta täysin ulkoistettuun sähköiseen taloushallintoon yrittäjän todellisten tarpeiden kasvaessa. Käytössä on koko ajan myös muut Digitaseen yhteistyöverkoston tarjoamat yrittäjyyden tukipalvelut.

Mappikirjanpito on ehkä katoavaa maailmaa, mutta kyse on ennen kaikkea kirjanpitäjien omasta työympäristöstä ja -välineistä. Asiakasyrittäjällä on edelleen samoja tarpeita, joihin vastaaminen on tärkeintä, ei se miten näkymätön taustapalvelu suoritetaan. Pienyrittäjän kannattaa kuitenkin hyödyntää se, että pienillä toimintatapamuutoksilla on mahdollista päästä järkevämpään eli edullisempaan ja vaivattomampaan kirjanpitoon! www.automaattitilit.fi

 


Kirjoittaja on Digitase Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Ilves (KTM, KLT).  V__D127

Digitase Oy tarjoaa pitkälle sähköistettyjä taloushallinnon palveluja eri kokoisille yrityksille. Suomessa palveluvalikoima kattaa taloushallinnon osa-alueet pienyrittäjän lakisääteisestä kirjanpidosta isomman organisaation täysin ulkoistettuun taloushallintoon. Kansainväliset kirjanpitopalvelut tuottaa Digitase Oy:n tytäryhtiö Digibalance Limited.

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>